Dronefilm af medlemsfærger

  • Skrevet af: Lotte Clausen Rhodes

Der er for medlemskommunerne stadig mulighed for at få produceret en dronefilm af deres færgeoverfart. Det er gratis og understøtter vores fælles fokuspunkt i  Færgesekretariatet om at skabe værdi med færgen samt fremme turisme og bosætning på de danske øer.  Læs videre for at se de mange flotte film som allerede er produceret og kontakt os endelig ved interesse.

Læs mere …

Landevejsprincip hele året

  • Skrevet af: Lotte Clausen Rhodes

Landevejsprincip hele året

Længe ventet, men glædeligt at Regeringen nu foreslår et fuldt Landevejsprincip fra 2024 med ligestilling af kommunal færgesejlads med transport på kommunal landevej hele året rundt.

Statens nylige evaluering viser, at ordningen med billigere billetter er positiv målt på alle parametre; turisme, sommerhusbesøg, omsætning på øerne mv. 

Færgesekretariatet har sammen med en lang række af erhvervets parter og de berørte øboere længe efterlyst en fuld implementering af Landevejsprincippet og håber nu, at Regeringens forslag åbner for en god høringsproces, så også administrationen af ordningen bliver så enkel som muligt.

Læs mere …

KL: Sikring af stabil og sikker færgefart

  • Skrevet af: Lotte Clausen Rhodes
Illustration: Teknik & Miljø, August 2023

Læs artiklen ' Færgen er i havn om få minutter' fra den netop udkomne udgave af Fagbladet Teknik & Miljø. Her sætter Sekretariatsleder Jan Fritz Hansen og Chefkonsulent Nete Herskind fokus på samarbejdet mellem Færgesekretariatet og Kommunernes Landsforening.                                                       

Læs mere …

Grønne ø-færger Made in Denmark

  • Skrevet af: Lotte Clausen Rhodes
Illustration: OMT

Maritime Danmark sætter fokus på omstillingen til grønne indenrigsfærger og muligheden for at de også bygges på danske værfter.                                                     

Læs mere …

Ærøfærgerne fjerner tidlige morgenafgange

  • Skrevet af: Martin Uhlenfeldt

Besparelser i Ærø Kommune er årsagen til, at Ærøfærgerne fjerner de tidligste morgenafgange på ruten mellem Ærøskøbing og Svendborg - afgangen fra Ærøskøbing klokken 04.35 og fra Svendborg klokken 06.05.

Læs mere …

Krav om indførelse af trafikal ligestilling

  • Skrevet af: Martin Uhlenfeldt

Landdistrikternes Fællesråd, Færgesekretariatet, Sammenslutningen af Danske Småøer samt Læsø, Samsø, Fanø, Ærø og Langeland Kommune, går nu sammen i et opråb til politikerne på Christiansborg om at indføre trafikal ligestilling.

Læs mere …

Rift om pladser på Anholt-færgen

  • Skrevet af: Martin Uhlenfeldt

NORDDJURS: Grenaa-Anholt Færgefart efterlyser nu bilister der har købt billet til Anholt-færgen, men ikke regner med at få brug for den. Alle afgange er i øjeblikket udsolgt, og folk sidder i kø i håb om at der bliver en ledig plads.

Læs mere …