Færgenavigatørerne i praktik

Den nye uddannelse til færgenavigatør på Marstal Navigationsskole er kommet godt fra land. Første hold er i praktik, næste holdstart er 1. november.

På ti af landets ø-færger sejler for tiden en praktikant fra uddannelsen som færgenavigatør. Praktikanterne er ’overtallige’, altså ud over den faste besætning, og de er i gang med et halvt års forløb, hvor de følger arbejdet ombord – løser opgaver i uddannelsesbogen fra Marstal Navigationsskole og lærer så meget som muligt. Pensum ligger meget tæt på en kystskipperuddannelse og er målrettet arbejdet på en færge.

De ti studerende på holdet er en sammensat flok. Den yngste er midt i tyverne, og den ældste er 56 år. Erhvervsmæssigt har de baggrund som blandt andet buschauffør, pilot, vvs’er, steward, taxa-ejer, offshore og langturschauffør. De har været igennem fem ugers grundlæggende kursusforløb i Marstal, og midt i januar startede de deres halve års praktikforløb.

 Praktikpladser

- Det er første hold på den helt nye uddannelse, i første omgang er det en forsøgsordning begrænset til to hold, fortæller Helle Bak Poulsen, rektor på Marstal Navigationsskole.

Adgangsbilletten til uddannelsen er en praktikkontrakt med et færgerederi, så vi skal have fundet minimum 10 rederier, der er interesserede i en praktikant til november, lyder det fra Helle Bak Poulsen:

- Vi har sat startdatoen på næste hold til 1. november, så der er god tid.

Der er forhandlinger i gang om en eventuel justering af rammerne for praktikken for at skabe praktikmulighed på den håndfuld færger til småøerne, som er lidt større end de 500 bruttoton.

Håbet er, at det kan falde på plads, inden næste forsøgshold starter.

 

RETUR TIL NYHEDSBREV