Venlighedskursus-karavanen har kurs mod Anholt

Færgesekretariatet har i år introduceret Venlighedskurser, som forløbig er gennemført i Skive, Faaborg/Midtfyn og Svendborg kommuner. Næste kursus bliver den 22/8 på Anholt i Norddjurs Kommune, hvor øens erhvervsdrivende vil blive inddraget for at høre deres forventninger til og syn på færgen.

Skaber fælles bevidsthed

Venlighedskurserne udbydes i respekt for, at de kommunale ø-færger allerede nu har masser af servicemindede besætningsmedlemmer, siger sekretariatsleder Jan Fritz Hansen, Færgesekretariatet:

- Der er ingen tvivl om, at alt personale på ø-færgerne har travlt med deres daglige opgaver. Venlighedsbegrebet handler derfor mere om at få skabt god stemning, give et lille nik og et smil, hilse venligt eller komme med en bemærkning til en passager, der går forbi. For passagererne er det alt sammen tegn på, at de føler sig velkommen på færgen, og det gør det endnu rarere at sejle med vores færger.

Et godt udgangspunkt

Allerede nu er der meget stor tilfredshed med personalet på ø-færgerne. Det kom frem i  juni, hvor resultaterne fra Færgesekretariatets første ø-barometer undersøgelse blandt 19 af de 26 danske øer med kommunal færgebetjening lå klar.

Bag Færgesekretariatets venligshedskurser står Helle Bak Poulsen, lektor og studiekoordinator ved Marstal Navigationsskole.

Hun fortæller kurset er bygget op omrking nogle faste punkter, bl.a. service, venlighed og konflikthåndtering, som danner afsæt for kursisternes diskussion, egne eksempler og erfaringsudveksling:

- Alle venlighedskurserne bliver dermed forskellige og målrettet lige præcis de personer og de færgeruter, der deltager, siger Helle Bak Poulsen.

Læs om venlighedskurserne i maj-nummeret af medlemsbladet Ø-FÆRGERNE (side 20-21)

For mere information om venlighedskurserne kontakt sekretariatsleder Jan Fritz Hansen på +45 29 16 22 07 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.