Færgesekretariatet deltager på Folkemødet 2018

Færgesekretariatet deltager igen i år på Folkemødet i tæt samarbejde med Sammenslutningen af Danske Småøer. Her er fokus på særlige ø-produkter, at skabe værdi med færgen og tilbud til turister og events. Om torsdagen er der debat med flere borgmestre fra ø-kommuner, og fredag er politikere fra Udvalget for Landdistrikter og Øer inviteret til debat. Hver dag startes naturligvis med morgen-sømands-sang.

Folkemøde 2017

Folkemødet afholdes 14.-16. juni

Read more...

Eldrevne færger og Batterigruppen

Færgesekretariatet har etableret en Batterigruppe, som skal diskutere mere end blot batteridrift, der bliver også set på andre fremdrivningsformer og energibesparende tiltag. Batterigruppen har holdt sit første møde i Faaborg, og næste møde bliver til april. Gruppen arbejder helt uformelt, og man kan deltage både ad-hoc, når der er emner af særlig interesse, og/eller deltage mere på korrespondancebasis. For yderligere info venligst kontakt Jan Fritz Hansen (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., +45 29162207).

Færgesekr El færge Henrik Mikkelsen

"Jeg er ikke i tvivl om, at ren batteridrift er fremtiden" fastslår Henrik Hagbart Mikkelsen, konsulent på Ærøs el-færge, hvor der lige nu bliver indhentet gode erfaringer med deres demoperiode på halvandet år til gavn for alle sekretariatets medlemmer. Læs mere på side 2 i Færgesekretariatets seneste nyhedsbrev.

Read more...

Ny færgeuddannelse

Regeringens Blå Vækstplan støtter uddannelse af færgenavigatører, som skal sejle færger i beskyttet farvand, og blandt andet Marstal Navigationsskole har allerede indsendt ansøgning om at åbne den nye uddannelse, bekræfter rektor Jeppe Carstensen. Planen er, at den nye uddannelse skal kunne tage de første elever ind om et år. Uddannelsen kommer til at ligge tæt på uddannelsen til kystskipper og inkluderer fx de nyeste grønne teknologier, viden om destination/turistservice, sprogkundskaber, den kommunale forvaltning (trafik og drift), etc.

færgeuddannelse Nyhedsbrevtekst

Read more...

Grenaa-Anholt Færgefart søger maskinmester/skibsmaskinist af 1. grad

Maskinmester/skibsmaskinist af 1. grad…..Er det noget for dig eller kender du en person, der gerne vil have et selvstændigt og ansvarsfuldt job på en af de danske færger, så er muligheden her. Rederiet søger en serviceminded person, der kan arbejde selvstændigt og evner at omgås andre mennesker. Fast bopæl på øen vil blive foretrukket og tjenestebolig anvises af rederiet. Læs mere på rederiets hjemmeside.

13. februar 2018: Stillingen er besat.

Anholt færgen job 1

Read more...