Værdi med færgen: Ø-hop i Sydfynske Øhav vokser

Ø-hop i det Sydfynske Øhav er på to år blevet en turistmagnet, som viser, at de kommunale ø-færger kan meget mere end blot at fragte passagerer og gods fra A til B.

Torsdag i sidste uge var der forpremiere på 2018 udgaven af ø-hop, hvor Færgesekretariatet og andre færgeeksperter plus repræsentanter for de deltagende kommuner tog årets første tur rundt i Sydfyns Øhav.

Langeland Kommune er med i år

Nyt i år er, at Langeland Kommune med Strynø har tilsluttet sig initiativet – så der nu er sammenhængende forbindelse mellem Fyn (Svendborg og Faaborg) og øerne Hjortø, Drejø, Skarø, Lyø, Avernakø og Strynø.

Igen i år sejles ø-hop turene med den gule katamaran Sea Hawk, som er udlånt fra Hirtshals. Rundturen har morgen-start fra Svendborg og anløber flere gange de seks øer og Faaborg. Sidst på eftermiddagen starter en ny runde øhop. Ø-hopperne kan løse billet med de ordinære færger fra Svendborg, Rudkøbing eller Faaborg. Og sejle på kryds og tværs af øerne i op til en uge.

Færgesekretariatet støtter op

Ø-hop i det Sydfynske Øhav startede stille op i 2016 med Svendborg Kommune, der på pilotbasis lod sin lille ø-færge m/f Hjortøboen udvide sejlplanen til Drejø og Skarø. Det blev en succes og er siden vokset sig større og stærkere.

Udover de tre øhavs-kommuner er Naturturisme, Svendborg Event, Faaborg Turistbureau og Færgesekretariatet i Ærøskøbing engageret i Det Sydfynske Øhop, som koordineres fra havnekontoret i Svendborg.

 

Læs mere om Ø-hop og se sejlplaner mm

Link til brochuren om Ø-hop