Seneste nyt

Novemberudgaven af Ø-færgerne er på gaden - nu …

Færgesekretariatet har netop sendt november nummeret af medlemsbladet Ø-færgerne på gaden.

Læs videre

Billigere færgebilletter til de danske småøer o …

I en pressemeddelelse 2/11/2018 fra Økonomi og indenrigsministeriet bekræftes at færgebilletter til de danske småøer nu kan blive billigere om sommeren og at afløserfærgen er på finansloven

Læs videre

Analyse: Flere bor på småøer med kort sejltid o …

To år i streg har de danske småøer fået flere fastboende. Omend fremgangen er beskeden med netto 44 flere øboere (+1 pct.), tegner der sig alligevel en tendens: For første gang
...

Læs videre

Ny version af Faergesekr.dk er i luften

Torsdag den 25. oktober gik det nye Faergesekr.dk i luften. Færgesekretariatets hjemmeside har fået et luftigere og mere enkelt udtryk med mere fokus på seneste nyt og medlemsblad og nyhedsbreve.

Læs videre

Nyt serviceeftersyn af de kommunale ø-færgers fo …

I 2017 fik alle færgeselskaber i Færgesekretariatet tilbudt et servicetjek af deres kasko- og P&I forsikringer.

Læs videre

Kommunale ø-færger får lettet regelbyrden

Færgesekretariatet og formanden har netop holdt møde med Søfartsstyrelsens ledelse og her fremlagt konkrete områder, hvor en mere national tilgang og regulering kan lette regelbyrden for de små kommunale indenrigsfærger. 

Læs videre
Gå til arkivet for nyheder

Afløserfærgen er et stort skridt nærmere

Afserfrge Model Illustration Odense Maritime Technologyt OMTRegeringen har med sit seneste finanslovsforslag endeligt bekræftet den nødvendige opstartsgaranti til en afløserfærge, der også nyder opbakning bredt i Folketinget.

Opgaven med at føre visionen om en afløserfærge ud i livet har Regeringen forankret hos Færgesekretariatet. Med tilsagnet fra finansloven til en opstartsgaranti kan sekretariatet nu gå mere formelt til afløserfærgen, som vil kunne være realiseret og operationel i løbet af 2020.

Færgeprojekt er udviklet

Allerede nu har Færgesekretariatet udviklet et forslag til et modulært og miljørigtigt færgeprojekt med egne skibsingeniører og Odense Maritime Technology, OMT. To danske værfter byder på opgaven, og det tegner til, at Svendborg Færgefart vil stå for den daglige operation.

Bred ejerkreds og kundegruppe

Færgens ejerskab vil bestå af en investorkreds med bl.a. maritime underleverandører. Færgesekretariatet vil via en erhvervsdrivende fond og med Regeringens opstartsgaranti udleje færgen til kommuner og andre med behov for ekstra tonnage. Andre kunder til afløserfærgen vil være forskningsinstitutioner og maritime underleverandører, der vil teste og afprøve nyt udstyr, autonom drift osv.
Færgesekretariatet vil, når budgetforslag mv. er på plads, komme rundt til interesserede medlemskommuner og andre potentielle brugere af afløserfærgen.