Seneste nyt

Novemberudgaven af Ø-færgerne er på gaden - nu …

Færgesekretariatet har netop sendt november nummeret af medlemsbladet Ø-færgerne på gaden.

Læs videre

Billigere færgebilletter til de danske småøer o …

I en pressemeddelelse 2/11/2018 fra Økonomi og indenrigsministeriet bekræftes at færgebilletter til de danske småøer nu kan blive billigere om sommeren og at afløserfærgen er på finansloven

Læs videre

Analyse: Flere bor på småøer med kort sejltid o …

To år i streg har de danske småøer fået flere fastboende. Omend fremgangen er beskeden med netto 44 flere øboere (+1 pct.), tegner der sig alligevel en tendens: For første gang
...

Læs videre

Ny version af Faergesekr.dk er i luften

Torsdag den 25. oktober gik det nye Faergesekr.dk i luften. Færgesekretariatets hjemmeside har fået et luftigere og mere enkelt udtryk med mere fokus på seneste nyt og medlemsblad og nyhedsbreve.

Læs videre

Nyt serviceeftersyn af de kommunale ø-færgers fo …

I 2017 fik alle færgeselskaber i Færgesekretariatet tilbudt et servicetjek af deres kasko- og P&I forsikringer.

Læs videre

Kommunale ø-færger får lettet regelbyrden

Færgesekretariatet og formanden har netop holdt møde med Søfartsstyrelsens ledelse og her fremlagt konkrete områder, hvor en mere national tilgang og regulering kan lette regelbyrden for de små kommunale indenrigsfærger. 

Læs videre
Gå til arkivet for nyheder

Færgesekretariatet på Ø-HOP

De erhvervsdrivende på de sydfynske øer er glade for Landevejsprincippet og for Godstakstordningen.

Af Lise Mortensen

Jeg har været afsted i tre dage for Færgesekretariatet – for at opleve øerne og for at snakke med færgefolk, erhvervsdrivende, turister og øboer. Jeg har været på alle seks sydfynske øer: Hjortø, Skarø, Drejø, Lyø, Avernakø og Strynø. Cyklet på kryds og tværs, overnattet i B&B – spist de lokale specialiteter.

 

OhopSvendborgHoejesteneOhopSeahawkOhopLisemortensentilsoes

 

OhopSkilterevB

Der er tre ting, der er gennemgående:

Dem, jeg har talt med, kender til Færgesekretariatet, og er positive for arbejdet, for afløserfærgen og nogle også for venlighedskurserne.

De erhvervsdrivende siger enstemmigt, at godstakstordningen har stor betydning for deres forretninger – de sparer mange penge.

Og så siger købmænd, overnatningssteder og spisesteder, at Landevejsprincippet giver flere kunder. I år formentligt også hjulpet på vej at det gode vejr.

Købmand, Pia Vestergaard på Avernakø:

- Der er flere, der kommer over i sommerhusene i lavsæsonen, der har været mange endagsturister her i foråret – og til jul var der mange flere på øen. Det kan mærkes på omsætningen.

Sanne Larsen, Gl. Elmegaard, Drejø:

- Vi har altid varer med i bilen, og det har stor betydning, at vi kommer billigere over. Men det ville være nemmere, at ordningen knyttede sig til et CVR-nummer, for det er ikke alle erhvervsdrivende på øerne, der har gulpladebil.

Købmand Wojtek Zochowski, Strynø:

- Godstakstordningen er fantastisk. Jeg kører over to til tre gange om ugen, så det er rigtig mange penge, jeg sparer. Det er godt, at papegøjepladerne kom med i ordningen – det betyder meget for små erhvervsdrivende.

                                 OhopSannelarsenDrejoeGlElmegaard       OhopKoebmandStrynoeWojtek

God oplevelse

Øboerne har en egen særlig imødekommehed. Alle hilser, alle har lidt mere tid, her venter oplevelser, der ikke kan loves på forhånd eller beskrives i en turistbrochure.

Roen kan mærkes langt ind i sjælen, jeg går lidt langsommere, bliver siddende lidt længere, mens lærkerne synger, og køerne tøffer rundt og nyder havudsigten.

Og Seahawk? Det er et superdejligt skib, der bringer mig hurtigt fra ø til ø – mens jeg prøver at regne ud, hvad øerne hedder – og spiser den lakridspibe, som skipper Michael byder på.

Læs mere i næste udgave af Færgesekretariatets blad: Ø-FÆRGERNE.

OhopCykeltur