Seneste nyt

Novemberudgaven af Ø-færgerne er på gaden - nu …

Færgesekretariatet har netop sendt november nummeret af medlemsbladet Ø-færgerne på gaden.

Læs videre

Billigere færgebilletter til de danske småøer o …

I en pressemeddelelse 2/11/2018 fra Økonomi og indenrigsministeriet bekræftes at færgebilletter til de danske småøer nu kan blive billigere om sommeren og at afløserfærgen er på finansloven

Læs videre

Analyse: Flere bor på småøer med kort sejltid o …

To år i streg har de danske småøer fået flere fastboende. Omend fremgangen er beskeden med netto 44 flere øboere (+1 pct.), tegner der sig alligevel en tendens: For første gang
...

Læs videre

Ny version af Faergesekr.dk er i luften

Torsdag den 25. oktober gik det nye Faergesekr.dk i luften. Færgesekretariatets hjemmeside har fået et luftigere og mere enkelt udtryk med mere fokus på seneste nyt og medlemsblad og nyhedsbreve.

Læs videre

Nyt serviceeftersyn af de kommunale ø-færgers fo …

I 2017 fik alle færgeselskaber i Færgesekretariatet tilbudt et servicetjek af deres kasko- og P&I forsikringer.

Læs videre

Kommunale ø-færger får lettet regelbyrden

Færgesekretariatet og formanden har netop holdt møde med Søfartsstyrelsens ledelse og her fremlagt konkrete områder, hvor en mere national tilgang og regulering kan lette regelbyrden for de små kommunale indenrigsfærger. 

Læs videre
Gå til arkivet for nyheder

Værdi med færgen: Ø-hop i Sydfynske Øhav vokser

 Ved forpremieren på 2018 udgaven af ø-hop deltog Færgesekretariatet, færgeeksperter og de tre ø-hop kommuner. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyens Amts Avis.

Ø-hop i det Sydfynske Øhav er på to år blevet en turistmagnet, som viser, at de kommunale ø-færger kan meget mere end blot at fragte passagerer og gods fra A til B.

Torsdag i sidste uge var der forpremiere på 2018 udgaven af ø-hop, hvor Færgesekretariatet og andre færgeeksperter plus repræsentanter for de deltagende kommuner tog årets første tur rundt i Sydfyns Øhav.

Langeland Kommune er med i år

Nyt i år er, at Langeland Kommune med Strynø har tilsluttet sig initiativet – så der nu er sammenhængende forbindelse mellem Fyn (Svendborg og Faaborg) og øerne Hjortø, Drejø, Skarø, Lyø, Avernakø og Strynø.

Igen i år sejles ø-hop turene med den gule katamaran Sea Hawk, som er udlånt fra Hirtshals. Rundturen har morgen-start fra Svendborg og anløber flere gange de seks øer og Faaborg. Sidst på eftermiddagen starter en ny runde øhop. Ø-hopperne kan løse billet med de ordinære færger fra Svendborg, Rudkøbing eller Faaborg. Og sejle på kryds og tværs af øerne i op til en uge.

Færgesekretariatet støtter op

Ø-hop i det Sydfynske Øhav startede stille op i 2016 med Svendborg Kommune, der på pilotbasis lod sin lille ø-færge m/f Hjortøboen udvide sejlplanen til Drejø og Skarø. Det blev en succes og er siden vokset sig større og stærkere.

Udover de tre øhavs-kommuner er Naturturisme, Svendborg Event, Faaborg Turistbureau og Færgesekretariatet i Ærøskøbing engageret i Det Sydfynske Øhop, som koordineres fra havnekontoret i Svendborg.

 

Læs mere om Ø-hop og se sejlplaner mm

Link til brochuren om Ø-hop