Status: Uddannelsen til færgenavigatør

Vi tør ikke sætte datoer på. Men vi håber på og regner med, at uddannelsen til færgenavigatør når at blive godkendt som forsøgsordning på denne side af sommerferien.


- Hvis og når uddannelsen er godkendt, kan 15 personer komme i gang med uddannelsen. I første omgang skal de gå på Marstal Navigationsskole i fem uger for at gennemgå de grundlæggende sikkerhedskurser. Derefter skal de ud i praktik på en ø-færge i seks måneder, for til sidst at vende tilbage i 20 uger til de afsluttende moduler i Marstal, fortæller rektor på Marstal Navigationsskole, Helle Bak Poulsen.

Hun tilføjer, at det er vigtigt, at ø-færgerne bakker op om den nye uddannelse ved at stille praktikpladser til rådighed:

- Hvis vi kommer i gang her i foråret, kan praktikanterne være ombord i den travle sommerperiode, det vil både være godt for færgen – og lærerigt for praktikanterne.

Optagelseskrav:

Ansøgeren har opnået et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i henholdsvis dansk og matematik ved 9. eller 10. klasses prøve – kan evt. erstattes af en helhedsvurdering.

Skal have en uddannelsesaftale med et rederi.

Skal være fyldt 25 år.
 

UDDANNELSESFORLØB (er det ændret)

Grundforløb på skole:                                                                          5 uger

Færgepraktik/uddannelsesbog - indebærer aftale med rederi             6 måneder

Skole                                                                                                    20 uger