Flere afgange og hurtigere færger

Vi vil gerne sparke el-færgerne igang - fx med puljer, lyder det fra formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) Vi vil gerne sparke el-færgerne igang - fx med puljer, lyder det fra formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)

Færgedrift til øerne og bedre lånemuligheder står højt på listen hos Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer.

 - Færgedriften og låneproblematikken er de to vigtigste områder for øerne, siger Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer. Hun deltog på Sammenslutningen af danske Småøers Kommunekonference den 11. november:

- I Folketinget arbejder vi videre med Landevejsprincippet. Men noget af det, jeg tager med mig her fra konferencen er, at det ikke står alene. Det er også vigtigt at se på antallet af afgange og på færgernes fart – hvor hurtigt, man kan komme frem og tilbage.

Elfærger sparkes igang

Endelig mener jeg, at el-færgerne skal sparkes i gang – det vil vi gerne understøtte blandt andet med puljer.

Et andet vigtigt område, som jeg har med mig her fra kommunekonferencen, er bedre lånemuligheder – det er afgørende, at boliger kan bliver omsat, ellers kan nye ikke flytte til.

Jeg har fremsat et forslag om et statsligt realkreditinstitut – men jeg er også åben for at se på andre modeller for bedre lånemuligheder på øer og i landdistrikter. Det er en forudsætning for tryghed for bosætning.

Hvis vi vil have et Danmark, der skal hænge sammen, er det vejen frem.

Mere end 100 deltagere var mødt frem til Sammenslutningen af Danske Småøers kommunekonference.

Læs referat: 

Kommunekonference

 

Hør formand for Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), fortælle om sit syn på de vigtigste indsatsområder for småøerne i fremtiden.

 

Media