Egholmfærgen: Jeg er her udelukkende for fornøjelsens skyld

- For mig er arbejdsglæde at sejle færgen og kende alle passagererne og få en lille snak. - For mig er arbejdsglæde at sejle færgen og kende alle passagererne og få en lille snak.

ARBEJDSGLÆDE: Ole Clausen er en smilende mand. Han er skipper på Egholmfærgen og er med sine 70 år ikke den ældste på færgens besætningsliste, alderspræsidenten er 74, og der er også en på 72.

- Jeg har sejlet hele livet og været rigtig meget væk fra familien. For 14 år siden solgte jeg min sidste stenfisker og troede, jeg skulle på pension. Faktisk var det min kone, der sagde til mig, at jeg blev nødt til at have et arbejde, jeg var jo rastløs og rodede rundt i huset. Så sendte jeg en uopfordret ansøgning til Egholmfærgen en torsdag, og mandag var jeg skipper.

Arbejdsglæde

- For mig er arbejdsglæde at sejle færgen og kende alle passagererne og få en lille snak. Overfarten tager kun fem minutter, men jeg går ind til bilerne i land, når de holder og venter.

Det er specielt ved en ø-færge, at man lærer alle at kende.

Jeg har gode kolleger, og alle er parate til at stille op, hvis én af os har brug for en afløsning. Vi har jo alle sejlet til søs under vilkår, hvor man ikke kan melde sig syg – så skal makkeren gå dobbeltvagt. Så vi har stort set ingen sygefravær. Hvis en kollega er syg mere end to dage, bliver vi da virkelig bekymrede… det er lige før, vi starter en indsamling til en buket…

Jeg er glad for både at kunne sejle og at komme hjem hver dag. Jeg var ikke så meget sammen med mine egne børn, men nu tager jeg revanche med børnebørnene.

Jeg kunne egentlig godt have sprunget børnene over og gået direkte til børnebørnene, griner Ole Clausen.

Udfordringen

- Overfarten tager ca. 5 minutter, så udfordringen er at læse vejr og vind og strøm rigtigt og komme ordentligt ind i færgelejet. Jeg har sejlet og manøvreret småskibe hele mit liv, og jeg synes stadig, det er sjovt og spændende. Det er forskelligt fra gang til gang, strømmen vender tit lige foran færgelejet.

Den anden udfordring er lystsejlerne, som vi har vigepligt for. Særligt om sommeren kommer de forbi i stimer.